$190 miljoen opgehaald voor Bitcoin Fund door Crypto Asset Manager NYDIG

Belangrijke hoogtepunten:

  • NYDIG heeft $190 miljoen opgehaald voor een van haar Bitcoin-fondsen…
  • 24 investeerders namen deel aan de verhoging
  • Institutionele betrokkenheid bij Bitcoin en cryptocurrency blijft groeien

Vermogensbeheerbedrijf New York Digital Investment Group (NYDIG) heeft $190 miljoen opgehaald voor een van haar Bitcoin-fondsen. Volgens de SEC-dossiers van het fonds werd het bedrag opgehaald door 24 verschillende beleggers. Het bedrijf begon in 2018 met het inzamelen voor het NYDIG Institutional Bitcoin Fund. De details over de activiteiten en de beleggingsstrategie van het fonds zijn echter grotendeels onbekend.

NYDIG lijkt een aanzienlijke vraag naar haar producten te zien. In mei onthulde het bedrijf dat haar Bitcoin Yield Enhancement Fund $140 miljoen had opgehaald. NYDIG heeft ook een Bitcoin Era Strategy Fund, dat door middel van BTC-futures op de gereguleerde CME-beurs een Bitcoin-blootstelling verkrijgt.

NYDIG is gereguleerd in New York en verkreeg de BitLicense in november 2018. Het bedrijf heeft ook een Limited Purpose Trust Charter met de New Yorkse toezichthouder NYDFS. Benjamin Lawsky, die in 2015 de BitLicense oprichtte, trad in 2017 toe tot NYDIG.

Institutionele betrokkenheid bij Bitcoin en cryptocurrency

De opbrengst van 190 miljoen dollar is slechts een ander voorbeeld van de toenemende institutionele betrokkenheid bij Bitcoin-investeringen.

In de Verenigde Staten wordt de crypto vermogensbeheerruimte gedomineerd door Grayscale, dat in totaal meer dan $4 miljard aan vermogen onder beheer heeft. Volgens Grayscale’s Q1 2020 digital asset investment reports was 88% van de instroom in Grayscale’s producten in het eerste kwartaal van het jaar afkomstig van institutionele beleggers, voornamelijk hedgefondsen.

Eerder in 2020 publiceerde Fidelity Digital assets een onderzoek waaruit bleek dat meer dan een derde van de institutionele beleggers in de Verenigde Staten en Europa blootstaat aan cryptocurrency. Bovendien bleek uit het onderzoek dat bijna 80% van de institutionele beleggers zegt de aantrekkingskracht van cryptocurrency te zien als een beleggingscategorie.

In mei zei de legendarische macro-investeerder Paul Tudor Jones dat hij heeft geïnvesteerd in Bitcoin als een hedge tegen de agressieve reacties van de centrale bank op de economische vertraging als gevolg van de COVID-19-pandemie. De miljardair-belegger zegt dat hij bijna 2% van zijn vermogen in Bitcoin heeft en noemde Bitcoin „een grote speculatie“.