Energiforbruget med bitcoin kan nu sammenlignes med Tjekkiet.

Bitcoins estimerede energiforbrug og miljøpåvirkning er steget ganske markant. Energiforbruget voksede på grund af de høje energibehov fra minerigge indtil majs halveringsbegivenhed, på hvilket tidspunkt det faldt ned fra en klippe, da minebelønninger blev skåret ned i halvdelen. Ikke alt for længe begyndte disse skøn dog at tikke opad igen, og denne måned ramte de niveauer uset siden marts. Ifølge Digiconomist , der sporer det estimerede samlede strømforbrug for hele Bitcoin Era netværket, anslås det for øjeblikket, at Bitcoin bruger 67,927 terawatt-timer (TWh) om året.

Den nylige top var den højeste siden halveringen

Den nylige top var den højeste siden 11. maj, dagen for halveringen , og er tæt på tallene set i midten af ​​marts. Derefter var det estimerede forbrug faldet kraftigt på grund af Bitcoins COVID-19-nedbrud. Det voksede dog forud for halveringsbegivenheden. Denne måneds top er også en stigning på mere end 12% fra dette tidspunkt i juli. Det minimale anslåede samlede Bitcoin-energiforbrug ramte en nylig top på 54.853TWh den 2. september, det højeste tal registreret siden november 2018. Det er en smule nede i løbet af den sidste uges plus og landede på 50.715TWh i sidste uge.

Bitcoins energiforbrug kan sammenlignes med Tjekkiet

Det seneste estimerede energiforbrugstal sætter bitcoin-netværket bag energiforbruget kun på 42 lande globalt på den front, med Bitcoins energiforbrug sammenlignet med Tjekkiet. Bitcoins energiforbrug ligger nu over Schweiz, Kuwait og Algeriet på denne liste. Rapporten anslår Bitcoins CO2-fodaftryk til at være 32,27 Mt CO2 eller sammenlignelig med Aserbajdsjans, med produktion af e-affald sammenlignet med Luxembourg til 10,81 kt. En enkelt Bitcoin-transaktion anslås at have det samme CO2-fodaftryk som 709.007 VISA-transaktioner eller at se 47.267 timers YouTube-videoer eller et gennemsnitligt amerikansk husholdnings strømforbrug over 20 dage.