Outo Bitcoin-ketjujen korrelaatio pelon ja ahneuden indeksin kanssa löydetty

Pelko ja ahneus ovat vain kaksi keskeistä tunnetta, jotka ajavat hintatoimintaa kaikkien markkinoiden taakse, mukaan lukien Bitcoin ja muut kryptovaluutat.

Ketjuissa olevasta Bitcoin-verkkodatasta on löydetty outo korrelaatio, joka vastaa suoraan kryptovaluuttamarkkinoiden „pelko ja ahneus“ -indeksiä. Tästä syystä tämä löytö on niin silmiinpistävä ja mitä tietoja sijoittajat, kauppiaat ja analyytikot voivat kerätä tiedoista.

Bitcoin-käyttäytyminen: Pelko ja ahneus näkyvät käyttämättömissä tapahtumissa

Mikään muu ei ole aivan kuten Bitcoin ja tapa, jolla verkko ja käyttäjäkunta käyttäytyvät. Tämän seurauksena on kehitetty tiettyjä työkaluja kryptovaluuttaverkoston ketjumittareiden analysointiin, mukaan lukien tapahtumien kokonaismäärä, kuinka paljon rahaa käytetään ja paljon muuta.

Tiedot sisältävät myös hyvin tarkkoja ja erikoistuneita tietoja, kuten käyttämättömät tapahtumalähdöt (UTXO).

Spekulatiivisena voimavarana mikään muu ei käyttäydy aivan kuten Bitcoin. Tunnelmanmuutokset vievät hintatoimet äärimmäisyyksiin. Tämän seurauksena on kehitetty työkaluja markkinoiden pelon tai ahneuden seuraamiseen.

Mielenkiintoista on, että yksi salausanalyytikko on havainnut, että UTXO: iden prosenttiosuus voitosta vastaa pelko- ja ahneusindeksiä täydellisesti.

Jokainen pelko- ja ahneusindeksin huippu ja syvennys ovat ahdistavan hyvin UTXO-tietojen kanssa, jotka on kerätty Bitcoinin hintakaavioon. Ja koska tiedot vastaavat niin tarkasti, ne voivat olla uskomattoman hyödyllisiä ajankohdille nykyisten härkämarkkinoiden aikana.

UTXO: t antavat vihjeitä aikaisempien salausjaksojen härkätuottoihin

Pelko- ja ahneusindeksi julkaistiin vuonna 2018 heti karhumarkkinoiden alkaessa. Indeksi syntyi karhumarkkinoilla, ja vain muutama kerta on saavuttanut todellisen ahneuden.

Kun Bitcoin saavutti ahneuden vuonna 2019, tapahtui jyrkkä käänne pohjan testaamiseksi uudelleen. Siitä lähtien Bitcoin on hiipinyt yhä korkeammalle pelko- ja ahneusindeksissä.

Käyttämällä UTXO-tietoja, jotka vastaavat pelko- ja ahneusindeksiä niin hyvin työkalun käynnistämisen jälkeen, on mahdollisuus ymmärtää, miten pelko ja ahneus ovat esiintyneet aiemmilla härkämarkkinoilla.

Vuonna 2013 oli kaksi suurta ahneuden aiheuttamaa impulssia, jota seurasi karhumarkkinat. Vuonna 2017 härkämarkkinat juoksivat vapaasti lähes koko vuoden – jättäen kolhun kolhun jälkeen kaavioon.

Vuonna 2017 ilmestyi viisi suurta kuoppaa kahden kolmion huipun jälkeen. Tämän jakson aikana on kolmas kolmion muotoinen huippu, mutta vain yksi kolahdus toistaiseksi. Tarkoittaako tämä sitä, että Bitcoinilla voi olla jopa neljä enemmän nousupulsseja jäljellä ennen kuin huippu on sisällä?

Kaikki on mahdollista, mutta jos pelko ja ahneusindeksi alkaa laskea tulevina päivinä ja viikkoina, se voi olla merkki siitä, että uudet karhumarkkinat ovat alkaneet.