Sisä-Mongolian suunnitelma vähentää voimatukea kiinalaisille kaivostyöläisille

Kiinan kaivosteollisuus valmistautuu kovaan tulevaisuuteen, koska valtion viranomaiset ovat alkaneet hyväksyä toimintaansa tukahduttavaa politiikkaa. Paikallinen uutislähde Weixin kertoi tällä viikolla, että maan Sisä-Mongolian alueen viranomaiset ovat estäneet kaivostyöläisten pääsyn halpaan sähköön.

Ei ole syytä tukea pseudotaloudellista konseptia

Sisä-Mongolia on ollut salauskaivoksen hotspot jo jonkin aikaa. Alueella on kylmä ilmasto, pääsy ammattitaitoisen työvoiman uima-altaaseen ja runsaasti halpaa sähköä. Nämä etuisuudet ovat tehneet siitä erinomaisen paikan kaivostoiminnan isohampuille, kuten AntPoolille ja muille, toiminnan perustamiseen.

Kuten Weixin kertoo, kaivosyhtiöt eivät kuitenkaan enää saa etuuskohtaisia ​​sähkönhintoja. Politiikan toteutettiin tiettävästi eilen, ja viranomaisten ilmoitti kaivoslaitoksia koskevat huolenaiheet. Raportin mukaan merkittävä kysymys johtui hallituksen äkillisestä puutteesta kannustaa jatkamaan ohjelmaa.

Vaikka Mongolia on ollut jonkin aikaa kaivospiste, on ollut huhuja, että hallitus voisi pian hyväksyä ei-progressiivisen sähköpolitiikan. Viime syyskuussa paikallinen salausvaluuttalehdistö ChainNews kertoi, että viisi ministeriötä olivat hakeneet ”oikaisutoimenpiteitä” alueen kasvavan kaivostilan vastaisesti.

Osastot ovat kehitys- ja uudistuskomissio, teollisuusministeriön toimisto, julkisen valtion osasto, Bitcoin Future ja taloushallinto. Per ChainNewsin raportin mukaan laitokset uskoivat, että kaivostoiminta oli vain näennäisrahoitusmaailman rakennetta eikä ollut yhteydessä Mongolian „reaalitalouteen“.

Tuolloin osasto oli väittänyt johtavansa korjaustoimenpiteisiin 10. lokakuuta – 30. lokakuuta. Kuitenkaan mitään konkreettista ei tapahtunut. Nyt kun Sisä-Mongolian viranomaiset ryhtyvät toimiin, ne näyttävät toimivan kaivostyöntekijöiden arvokkaimman hallussapidon jälkeen.

Muutoksen myötä sähkön hinnat nousivat jopa 33 prosenttia. Se koskisi jopa 21 yritystä, joista osa on alan suurimpia toimijoita. Weixin kuitenkin huomautti myös, että uusi politiikka ei vaikuta joihinkin yrityksiin.

Kaivostyöläisten on myös ilmoitettu olevan huolestuneita siitä, että Xinjiang – lähellä Luoteis-Kiinassa sijaitsevaa vuoristoista aluetta – ottaa pian käyttöön samanlaisen politiikan.

Sichuan panee täytäntöön salauksen kaivoskiellon

Sisä-Mongolia ei ole ainoa kiinalainen kaivospiste, joka on ryhtynyt vaarallisiin toimiin salauksen louhinnan estämiseksi. Tänä vuonna Aasian FinTech-uutissivuston PA News lähettämä tweet vahvisti, että Sichuanin alueen viranomaiset olivat antaneet määräyksen kieltää salauksen louhinnan alueella.

Kaivosyhtiöt ovat suosineet Sichuania. Alueella on runsaasti vesivoimaa, jonka kaivosmiehet ovat todenneet olevan kustannustehokkaampaa. Tämä on johtanut kaivosyhtiöiden tulvaan alueelle. Tiedot siitä Bitcoin Mining kartta osoittaa, että alue vastaa 9,66 prosenttia Kiinan koko hashpower. Koska Kiinalla on omistusosuudella 65,08 prosenttia maailmanlaajuisesta hyötyvoimasta, Sichuanin merkitystä ei voida yliarvioida.

Kuten tweetti selitti, Sichuanin taloushallintoviranomainen oli pyytänyt alaistensa virastoja “opastamaan” kaivosyhtiöitä aloittamaan toimintansa lopettamisen. Sisä-Mongolian tavoin viranomaiset hoitaisivat myös sähkön, koska niiden suunnitelmien mukaan lopetetaan vesivoiman investoinnit kaivostoimintaan.