Ukraina tapper Stellar Foundation for å utvikle nasjonal digital valuta

Organisasjonen bak XLM vil arbeide for å lage en CBDC for Ukraina, samt bidra til å utvikle sin digitale eiendel og stabile valutainfrastruktur.

Kort fortalt

  • Stellar vil bidra til å utvikle Ukrainas sentralbank digitale valuta (CBDC).
  • Organisasjonen bak XLM vil også jobbe med krypto- og stablecoin-infrastruktur.
  • Det er uklart om Ukrainas CBDC vil være basert på Stellar blockchain.

Ukrainas departement for digital transformasjon og Stellar Development Foundation har blitt enige om å medutvikle landets strategi for virtuelle eiendeler, kunngjorde partnerne i dag.

Avtalen vil se Stellar, organisasjonen bak Stellar-kryptovalutaen (XLM), arbeide for å utvikle Ukrainas sentralbank digitale valuta (CBDC). National Bank of Ukraine begynte å utforske en CBDC i 2017, ifølge dagens utgivelse.

“Ministry of Digital Transformation jobber med å skape det juridiske miljøet for utvikling av virtuelle eiendeler i Ukraina. Vi tror vårt samarbeid med Stellar Development Foundation vil bidra til utvikling av den virtuelle aktivaindustrien og dens integrering i det globale økonomiske økosystemet, ”sa Oleksandr Bornyakov, viseminister for digital transformasjon for IT-utvikling.

“Et annet viktig aspekt av dette samarbeidet er å bidra til utviklingen av infrastrukturen for en ukrainsk nasjonal digital valuta. De fleste av verdens ledende land utvikler sine egne nasjonale digitale valutaer, ”la han til. „I departementet ønsker vi å sikre vårt lands tilpasning til teknologiske innovasjoner og konkurranseevne i finansmarkedet i Øst-Europa.“

I tillegg til å utvikle en CBDC basert på Ukrainas hryvina fiat-valuta, vil Stellar bidra til å bygge landets virtuelle aktivainfrastruktur og gi støtte til relaterte prosjekter, samt bidra til å implementere regulering av stabile valutaer i Ukraina. Organisasjonene vil begynne å jobbe denne måneden.

Dagens kunngjøring sier ikke om Ukrainas digitale valuta vil være på Stellars crypto bank XLM-blockchain. Decrypt har nådd ut til Stellar PR for avklaring og vil oppdatere hvis vi hører tilbake. CoinDesk bemerker at Ukrainas nasjonalbank tidligere nevnte bruken av en „privat versjon av Stellar blockchain“ i en rapport om pilotprogrammet for digital valuta tilbake i 2019.

Den ukrainske alliansen kommer etter en serie med Stellar-støttede stablecoin-debuter i andre land. I november samarbeidet Stellar med Shift Network for å lansere stablecoins i Argentina og Brasil for å hjelpe til med pengeoverføringer mellom økonomiene, mens Stellar i desember gikk med på å utvikle en euro-stablecoin for Tysklands Bankhaus von der Heydt (BVDH).

„Vi tror at digitale eiendeler og nasjonale digitale valutaer er en av de viktigste innovasjonene i vår levetid, og vi er glade for å spille en rolle i etableringen av Ukrainas infrastruktur for digital eiendeler,“ sa Denelle Dixon, administrerende direktør og administrerende direktør i Stellar Development Foundation.

„Gjennom ledelsen i departementet har Ukraina vist sin forpliktelse til å fremme et miljø av innovasjon for den digitale økonomien,“ fortsatte hun. „Vi ser frem til å samarbeide med departementet og andre interessenter for å digitalisere hryvnia, bringe Stellarbaserte verktøy og tjenester til Ukrainas mennesker og bedrifter, og å introdusere nye partnerskapsmuligheter i Ukraina for bedrifter i Stellar-økosystemet.“

Ukraina ble nylig rangert som nummer én i Chainalysis ’Global Crypto Adoption Index, som måler bruken av Bitcoin og andre kryptovalutaer blant vanlige borgere.